INFORMARE
U N I U N E A E U R O P E A N A
(Luptă pentru apărarea drepturilor omului)
MEMBRA A ORGANIZATIILORNEGUVERNAMENTALE DIN EUROPA
Statutul LDICAR
Cap.IV
Art.1 Poate fi membru al organizatiei noastre orice cetatean al Romaniei (straini cu cetatenie romana) indiferent de nationalitate,sex,religie sau apartenenta politica.
Art. 2 Nu pot fi membri cei care impiedica sub orice forma realizarea scopurilor si idealurilor nobile si sfinte ale democratiei si statului de drept.
Inscierele se fac permanent la sediul LDICAR
Documente necesare :
1.Copie de pe CI(BI)
2.2 (doua) fotografi tip buletin (una pe legitimatie si una pe fise)
3.Se completeaza fisa personala
4.Se primeste o legitimatie valabila pe un an de zile
TAXE si COTIZATII
1.Taxa de inscriere=2 lei (o singura data la inscriere se plateste)
2.Taxa legitimatie=3 lei (valabila un an de zile)
3.Cotizatie lunara=1 lei
Accesul la date,informatii si activitati, este obligatoriu ca membrii sa fie cu cotizatia la zi.
Cei care nu sunt membri au acces in functie de cerinte ( Internet-fax-xerox-telefon etc.) contra cost cu o suma modica la care se va elibera o chitanta personalizata.
Dumnezeu să binecuvânteze Poporul Român şi Europa!

U N I U N E A E U R O P E A N A
R O M A N I A
Organizatia neguvernamentala
STATUTUL
LIGII DREPTATII IMPOTRIVA CORUPTIEI
SI ABUZURILOR DIN ROMANIA
(Luptă pentru apărarea drepturilor omului)
Capitolul IV. Membri organizatiei. Drepturile şi sancţiunile
Art. 1 Poate fi membru al organizatiei orice cetăţean al României (străin cu cetăţenie românâ) indiferent de naţionalitate, sex, religie sau politică.
Membri organizatiei pot fi:
Membri fondatori;
Membri de onoare;
Membri activi ;
Membri simpatizanţi.
Art. 2 Nu pot fi membri în organizatie cei care au făcut parte din fostele organe de represiune în perioada dictaturi comuniste.Nu pot fi membri cei care au abuzat de funcţiile deţinute şi au lezat drepturile fundamentale ale omului,care au impiedicat sau impiedica sub orce forma realizarea scopurilor,idealurilor nobile si sfinte ale democratiei statului de drept.
Art. 3 Membri organizatiei au următoarele drepturi:
de a participa la toate adunările generale ale organizatiei ;
de a alege şi a fi aleşi în funcţii de conducere ;
de a participa activ la realizarea obiectivelor statutare ale organizatiei.
Art. 4 Să fie aleşi în organele de conducere de la centru, ale centrelor zonale de coordonare, a filialelor şi subfilialelor.
Art. 5 Să solicite sprijin organizatiei pentru rezolvarea unor probleme de ordin personal, dar să aibă rezultat şi aport economic concret la dezvoltarea organizaţiei.
Art. 6 Au obligaţia să respecte cu stricteţe prevederile statutului, să lupte pentru relizarea integrală ale acestuia. Să participe nemijlocit la toate acţiunile întreprinse de organizatie si sa actioneze intocmai pentru realizarea scopurilor organizatiei. Să-şi achite la timp cotizaţia, contribuţia sau donaţia la care sa angajat benevol.
Art. 7 În cazul în care în mod deliberat încalcă obligaţiile sau prevederile statutare, calitatea de membru al organizatiei se pierde prin retragerea calităţi de membru (excluderea)
Art. 8 Retragerea calităţi de membru al organizatiei este propusă şi analizată de Consiliul Director şi aprobată de Adunarea Generală. În caz de conflicte dintre membri organizaţiei, dintre membri şi organizatie se aduce la cunoştinţa Consiliului Director Central care va face analiza conflictului prin comisia de disciplină şi va convoca Adunarea Generală în vederea validări soluţiei. Plângerile adresate împotriva membrilor organizatiei sau împotriva organizatiei la organele puteri de stat fără a trece prealabil prin analiza Adunări Generale atrage după sine excluderea de drept al vinovaţilor.
Art. 9 Calitatea de membru a Consiliului Director se poate retrage doar de Adunarea Generală
Art. 10 Retragerea ca şi atribuirea de centru coordonator de zonă, judeţene sau interjudetene a filialelor şi subfilialelor este de competenţa Coniliului Director Central.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu